Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella lakonan Fattah Amin Dan Nur Fazura

Posted on 96 views
Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella
Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella

Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella Terbaru di Astro Ria- 123. Jangan lupa untuk menayksikan drama terbaru adaptasi novel Hero Seorang Cinderella karya Anjell yang akan disiarkan di slot Mega Drama (Astro Ria- 123). Dilakonkan oleh pelakon-pelakon hebat seperti Fattah Amin dan Fazura sebagai teraju utama. Drama bersiri arahan daripada Michael Ang ini juga turut dibintangi oleh pelakon-pelakon seperti Uqasha Seinrose, Datin Zizie Ezette dan Jasmine Suraya. Akan ditayangan pada 22 Mei 2017 ini, setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 10 malam di saluran Astro Ria 104 dan Ria HD 123. Lebih Sikit Info kongsikan Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella- Fattah Amin Dan Nur Fazura.

SINOPSIS HERO SEORANG CINDERELLA- Berkisar kisah seorang Cinderella yang bernama Nura Medina(Nur Fazura) dan hero, Tengku Ian Uzzam (Fattah Amin). Sekali pandang, orang mesti cakap dia amat sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajamnya mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina. Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak-anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini adalah bersama dengan satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.
Nura Medina hidup bersama dengan ibu tiri, Datin Mawar(Datin Zizie Ezette) dan kakak tiri, Puteri (Uqasha Senrose) selepas perkahwinan kedua ayah Medina, Datuk Azizan. Hubungan Medina dengan ayahnya tidaklah begitu rapat kerana selalu dihasut oleh Datin Mawar. Sehinggalah dia difitnah lalu telah dihalau keluar rumah oleh Datuk Azizan. Walau apa yang terjadi Tengku Ian selalu muncul dalam hidupnya, muncul sebagai hero penyelamat.

Hero Seorang Cinderella ada rahsia disebaliknya? Apakah rahsianya? Novel ini mengisahkan Tengku Ian Uzzam dan Nura Medina, Ian adalah seorang yang sangat sweet and pemaaf. Medina pulak seorang yang kasar dan tak mudah percaya kat orang disebabkan persekitaran dia membesar Tengku Ian sudah tinggal lama di LA dan best friend with Faizzam. Nura Medina anak Datuk Azizan dan Ian anak Tengku Ismadi, tetapi rupa-rupanya, Izzam yang merangkap kawan baik Ian adalah abang kandung Medina yang sudah lama terpisah dekat dua puluh tahun. Ian kembali ke Malaysia pun sebenarnya hendak selesaikan amanat ayah dia iaitu untuk menyatukan keluarga Izzam. akan tetapi Ian sudah mula jatuh hati dengan Medina. Ian adalah penyelamat dan hero kepada Medina. Medina kena fitnah dengan kakak tiri dia Puteri, sehinggakan papa dia sendiri tak mengaku anak dan halau Medina keluar daripada rumah, masa tu pula la Medina tengah demam, Ian pun apa lagi terus ajak Medina kahwin, sebab dia nak jaga Medina, dia tak akan biar Medina sedih lagi, walaupun mereka baru kenal 4 bulan. Apakah kesudahannya… Dapatkah mereka bahagia selamanya?

Video Sipnosis Drama Hero Seorang Cinderella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.