Orang Ramai Sanggup Beratur Panjang Demi Wanita Ini, Tapi Kenapa?

Posted on 131 views

Kebiasaan kita melihat orang yang dalam kesusahan, sedikit sebanyak pasti kita mahu menghulurkan bantuan bagi meringankan beban mereka.

Lynn Ahmad, seorang pengguna Facebook yang kebetulan berada di sebuah stesen minyak kawansan Ampang ada ternampak seorang peniaga menjual nasi lemak berharga RM 1. Betul hanya RM 1 sahaja. Murah betul.

Tapi, bukan harga nasi lemak yang jadi perhatian. Bukan kerana nasi lemak berharga cuma RM 1 ringgit yang buat orang beratur panjang, TAPI kerana Wanita si penjual nasi lemak tersebut. Mana taknya, tersentuh jiwa raga ini bila melihat wanita itu gigih menjual nasi lemak di bawah panas terik sambil jaga 3 orang anaknya.

“Sedih lihat akak ini dengan 3 orang anak dia bawa sekali niaga. Mana nak jaga anak dengan meniaga.”

Kelihatan semua anaknya masih kecil, tapi tetap sabar dan tidak timbulkan kerenah demi menemani si ibu menceari rezeki.

Melalui status Lynn, dia menggalakkan orang ramai membeli nasi lemak kakak ini bagi meringankan beban mereka. Mereka bukan meminta, nasi lemak pun harga cuma RM 1 sahaja. Tak luak pun duit kita. Lokasi kakak ini berniaga di Stesen Minyak Petronas MRR2 Berdekatan Tesco Ampang.

Dengan bantuan ramai orang kini kisah ini tersebar luas di media sosial dan mendapat perkongsian sebanyak 22,360 kini. Juga netizen yang berda berdekatan kawasan ini telah mula datang membatu melariskan jualan Nasi lemak kakak ini. Lihat kini orang mula beratur panjang untuk membeli. Rezeki Allah itu luas…

Bukan itu sahaja, seorang pengguna Twitter juga berkongsi cerita ini dan kini mula tular. Alhamdulillah.

Semoga kita sebagai rakyat MAlaysia tidak berhenti membantu mereka yang memerlukan. Tanpa kira apa bangsa sekali pun. Barulah MALAYSIA BOLEH!!!

Kini kerja di tangan anda. Bantulah KONGSI cerita ini dengan rakan-rakan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.