Rampas parti warisan sabah

Kenali Jo-Anna Sue Henley Rampas Calon Parti Warisan Sabah

Posted on 65 views

Biodata Jo-Anna Sue Henley Rampas, Calon Parti Warisan Sabah. Beliau adalah bekas juara Ratu Unduk Ngadau atau naib juara Bintang RTM pada tahun 2009 dan seorang model semasa menuntut di universiti. Naib Ketua Wirawati Parti Warisan Sabah ini menjadi tumpuan apabila menjadi calon PARTI WARISAN untuk berdepan dengan penyandang ADUN Kiulu, Datuk Joniston Bangkuai, seorang bekas wartawan.

Biodata Jo-Anna Sue Henley Rampas, Calon Parti Warisan Sabah
Biodata Jo-Anna Sue Henley Rampas, Calon Parti Warisan Sabah

Dikurniakan wajah yang menawan dan penampilan yang menarik, gadis berusia 29 tahun itu cuba meyakinkan orang ramai bahawa dia bukan sekadar berwajah cantik.

Dalam satu temu bual dengan portal Malaysiakini, Rampas mengakui bahawa tidak salah bagi beliau untuk berkata, bahawa dirinya memang dianugerahkan dengan “kecantikan”.

“(Tetapi) untuk menjadi adil, apa yang saya fokuskan ialah memenangi undi majoriti, mungkin ini adalah bonus, kecantikan yang dianugerahkan oleh Tuhan.

“Fokus saya bukan pada ‘oh, kamu adalah Ratu Unduk Ngadau‘ kerana saya menyertai politik kerana ingin membuat perubahan untuk komuniti saya, terutama di Kiulu.

“Saya mahu memenangi pilihan raya. Saya berharap orang ramai akan menilai bagaimana saya akan membawa diri di kampung,” katanya.

Biodata Jo-Anna Sue Henley Rampas

Dilahirkan di Kota Kinabalu dan dibesarkan oleh neneknya di Kiulu sehingga beliau berumur sembilan, Rampas kemudian berpindah ke Penampang dan tinggal di sana sehingga berusia 17 tahun.

Semasa mempelajari undang-undang di Kuala Lumpur, Rampas terbabit dengan bidang nyanyian dan pemodelan.
Rampas melanjutkan pengajiannya ke peringkat sarjana dalam undang-undang di England dan kemudian bekerja di sebuah syarikat telekomunikasi di negara itu.

Dilahirkan oleh ibunya yang berbangsa Kadazandusun dan bapa, seorang Inggeris. Anak sulung dari tiga adik-beradik itu juga mengakui pertandingan Ratu Unduk Ngadau adalah batu loncatan untuk dirinya membantu masyarakatnya. Bapa saudara Rampas, Louis Rampas, adalah wakil rakyat tiga penggal Kiulu.

Sumber dari Portal Malaysiakini

Gambar Terkini Jo-Anna Sue Henley Rampas

bekas Unduk Ngadau 2017, Jo Anna Sue Henley Rampas. calon Warisan
CALON Barisan Nasional N.11 Kiulu, Datuk Joniston Bangkuai (kanan) bersalam dengan calon dengan bekas Unduk Ngadau 2017, Jo Anna Sue Henley Rampas. Sumber bharian.com.my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.