Kelainan Filem KL Special Force Bakal Dapat Kutipan Box Office 2018 | Review

Posted on 332 views

Filem KL Special Force jujurnya terbaik bagi aku. Filem yang bakal mencecah kutipan box office 2018, semestinya. Buat anda yang masih belum menonton… sila ke panggung wayang beli tiket dan hayati karya Malaysia yang sejujurnya cukup berkualiti. Bagi aku… karya Skop Production tidak pernah mengecewakan penonton wayang tegar tanahair.

rosyam nor filem kl special force

Sejujurnya aku merasakan lakonan Rosyam Nor kali ini benar-benar menjadi. Tak salah kalau aku boleh katakan dia bakal mendapat anugerah pelakon terbaik 2018 kerana watak Roslan benar-benar hidup. Emosi Roslan seperti wujud di dunia nyata hidup antara kerjaya dan keluarga. Tak salah aku gambarkan begitulah kehidupan rutin seorang pegawai polis di Malaysia. Bagi sang Isteri fahamilah kerjaya suami anda tak kiralah apa kerja sekali pun.

Fattah masih nampak sedikit kurang matang dalam menghayati watak. Biarpun begitu watak Inspektor Zul lebih hebat jika nak dibandingkan dengan watak filem filem aksi polis yang lain. Garapan Syafiq Yusof  berjaya menutup segala kekurangan dalam filem KL Special Force.  Rasanya filem Malaysia memerlukan Studio skala besar yang hebat untuk menjadikan filem ini lebih gempak dengan suasana yang lebih “real”.

Asyraff (lakonan Syamsul Yusof) berjaya menjadikan filem ini lebih dramatik. Emosi, watak memang tidak dapat dinafikan. Syamsul Yusof bijak memainkan watak beliau dan menjadikan filem ini lebih dramatik seperti jahatnya Joker dalam filem Dark Night.

KL Special Force

Plot cerita dengan konflik antara DSP Roslan dan Inspektor Zul antara paling menarik dalam filem ini, di mana mereka saling berlumba dan bersaing untuk kebenaran. Siapa yang lebih hebat untuk menjejaki Asyraff yang sentiasa lebih dulu dalam apa jua rancangan pihak polis. Penuh debaran dengan aksi, tembakan dan letupan sepanjang 90 minit filem ini.

Barisan Pelakon Filem KL Special Force

Barisan pelakon utama, Datuk Rosyam Nor (sebagai Roslan- Ketua Unit PDRM), Syamsul Yusof (Asyraf), Fattah Amin (Zul), Tania Hudson (Mia), Sabrina Ali (Diana), Putri Balqis (Amira), Mahmud Ali Basha (Datuk Meor), Shaharuddin Tambi (Supt Azmi), Esma Daniel (Inspektor Azmi), Liza Abdulah (Ibu), Ramona Zamzam (Ned) serta Josiah Hogan (Bakar).

Jalan Cerita Filem

KL SPECIAL FORCE berkisar tentang sekumpulan unit khas PDRM diketuai oleh Roslan yang berusaha untuk menjatuhkan sekumpulan perompak yang diketuai oleh Asyraf. Kumpulan perompak yang dikenali sebagai “Geng Anarkis” melaksanakan pelan rompakan dengan begitu licik dan pelbagai taktik untuk mengelirukan pihak polis.

Seorang anggota polis muda bernama Zul yang berjiwa besar diserapkan dalam unit khas PDRM untuk membantu Roslan menyelesaikan kes berkenaan, tetapi situasi menjadi bertambah rumit apabila ketua perompak iaitu Asyraf mula memanipulasi perasaan, minda dan syak wasangka di antara Roslan dan Zul.

Taktik Asyraf menimbulkan stigma dan pergolakan diantara anggota di dalam unit khas tersebut. Dalam pada masa yang sama, Roslan mengalami masalah keseimbangan masa untuk kerja dan keluarga dan sering bertengkar dengan isterinya yang bernama Diana.

Zul juga mempunyai masalah yang sama dengan tunangnya Mia yang merupakan anak kepada Pengerusi Bank Damofa iaitu Datuk Mior.

Sebuah rahsia bakal terbongkar apabila Geng Anarkis hanya merompak bank kepunyaan Datuk Mior. Apakah rahsia tersebut? Bagaimanakah pihak polis mahu menumpaskan Geng Anarkis?

Sebalik Tabir Filem KL Special Force

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.