…perlu pastikan rekod kewangan anda dalam keadaan baik kerana ia akan membantu anda bila anda ingin memohon untuk pinjaman atau apa-apa sahaja permohonan di bank. Sekiranya anda mempunyai rekod kewangan…

…Dividen Bank Rakyat ni dividen tunai, maknanya takda power of compounding/ accumulating interest, bahasa mudahnya duit tu tak beranak pinak dalam Bank Rakyat macam pelaburan yang lain. Tapi jangan sebab…

…dos betul dan dengan arahan doktor, baiklah jadinya. kalau ambil dalam kuantiti berlebihan, kan overdose? hehe. Banyak bank sebenarnya tawarkan kad kredit dengan Cashback ni. Contoh? Kad kredit Public Bank