…anda terlebih dahulu. Masakan mereka beri pinjam pada orang yang kantongnya kering. Malah bank juga menilai pinjaman anda yang terdahulu untuk meluluskan pinjaman baru. Adakah anda salah seorang yang sentiasa…

…digunakan untuk menyediakan pinjaman seperti pinjaman peribadi, pinjaman perumahan dan pinjaman untuk kereta. Bank kemudian akan mengenakan caj untuk pinjaman tersebut. Peminjaman yang mempunyai rekod bayaran balik yang tidak baik…

pinjaman peribadi bankbank lain di Malaysia, syarat-syarat yang dikenakan untuk personal loan AEON Credit tidak begitu ketat. Syarat-syarat pinjaman peribadi ini memudahkan pemohon untuk meminjam. Malah untuk tahun 2017, syarat-syarat…

…Cara melabur Saham koperasi Bank Rakyat? Bank Rakyat pun kita boleh melabur ke? Dividen dia pulak macam mana? Rata-rata daripada kita rakyat Malaysia tahu yang saham Bank Rakyat adalah…

…mohon pinjaman dekat bank ni. Seorang pakar hartanah, Najib Mohamed terangkan secara terperinci bagaimana untuk memohon pinjaman perumahan di bank walaupun tiada slip gaji. Rupanya mudah je kalau ikut panduan…

…buruk akan menyukarkan kita untuk dapat apa-apa pinjaman atau loan dari bank. Nak beli rumah tak lepas, nak buat apa-apa pun susah. Aduh, pening kepala! Namun, menurut kenyataan Menteri Perumahan…