Cuti Sekolah Takwim Rasmi Persekolahan Terkini

Cuti Sekolah Takwim Rasmi Persekolahan Terkini

Posted on 105 views

Nak pergi bercuti tapi tak tahu bila? bila aku cuti anak pula sekolah. bila anak cuti sekolah, aku pulak banyak kerja…

Kan senang kalau boleh rancang awal? senang la sikit. boleh beli tiket flight awal-awal. beli lagi awal, lagi murah. nak dapat tiket flight harga RM12 pun tak mustahil..

Cuti Sekolah Takwim Persekolahan ni telah pun dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Kali ini Lebih Info akan kongsikan Cuti Sekolah Tahun Terkini.

Cuti Sekolah Takwim Persekolahan Terkini

Soalan paling popular yang selalu kita dengar tiap-tiap tahun. Bila pelajar sekolah ada cuti panjang? Senang la nak rancang bercuti sekeluarga awal-awal. Kalau rancang awal senang, tiket Flight boleh beli dengan harga murah, tak payah berebut book hotel dengan orang lain. Ha, jadi, jom baca!

Takwim Persekolahan Tahun 2020

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah pun mengeluarkan Takwim Persekolahan 2020 yang terdiri daripada dua kumpuan iaitu Kumpulan A dan Kumpulan B.

Boleh la anda gunakan sebagai panduan untuk merancang percutian seisi keluarga.Bila lagi nak luangkan masa berkualiti dengan keluarga sendiri kan?

Kumpulan A

Kumpulan A terdiri daripada negeri yang cuti hari minggu pada Jumaat dan Sabtu iaitu Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu.

Cuti Sekolah Takwim Persekolahan Terkini

Kumpulan B

Kumpulan B adalah terdiri daripada negeri yang cuti hari minggunya adalah pada hari Sabtu dan Ahad iaitu negeri SELAIN Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu

Cuti Sekolah Takwim Persekolahan Terkini

Sumber: Kementerian Pendidikan Malaysia

Jadual persekolahan 2020 ini juga dibuat berdasarkan beberapa perayaan besar dan cuti peristiwa di negara kita.

Apa? dah tahu bila nak cuti tapi tak tahu nak cara nak beli tiket flight murah? Ha anda boleh panduan dari kami untuk Tiket Flight Serendah RM12!!

Kesimpulan Cuti Sekolah Takwim Persekolahan Terkini

Jadi, anda dah tahu Cuti Sekolah Tahun 2020 kan?. Maklumat yang kami gunakan ini bolehlah digunakan sebagai panduan merancang percutian bersama yang tersayang!

Sekarang anda tak perlu risau lagi tentang kos beli tiket penerbangan atau flight yang mahal atau tak dapat book hotel yang anda hajati kerana Cuti Sekolah Takwim Persekolahan Terkini amat berguna untuk membantu anda merancang percutian anda.

Lebih Info mengucapkan selamat maju jaya dan selamat bercuti kepada anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.