Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Posted on
Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM bagaimana? Boleh ke? Macam mana nak keluar duit di ATM kalau tak ada kad?
Mungkin tak semua orang tahu sebenarnya kita boleh mengeluarkan duit di ATM tanpa menggunakan kad.
Lebih Info akan kongsikan panduan mudah Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATMArtikel ini boleh membantu anda Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Pernah tak anda sendiri alami situasi begitu? Rileks, jangan gelabah, jangan panik.

Pernah tak bila tengah di luar nak pergi membeli-belah, makan-makan nak seronok-seronok… Maklumlah, hujung minggu. Nak juga rileks makan angin bersama yang tersayang, kan?tiba-tiba baru sedar cash dah tak ada… Oh chill.
Tak ada cash, boleh ambil duit di mesin ATM… kan? Alamak…. rupanya wallet pun tertinggal dekat rumah? Nak buat macam mana ni?
Baca dan Semak Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM.

Pengeluaran Duit Tanpa Kad ATM Maybank

Tahukah anda, di zaman serba moden nan canggih ni, anda boleh keluarkan duit tanpa menggunakan kad ATM?

Terbaru  Tarikh Bayaran Bantuan Khas Hari Raya Penjawat Awam

Apa? Tak percaya? Mari kami tunjukkan caranya.

Maybank2u

Tahukah anda, pada zaman teknologi maklumat ni semuanya dihujung jari.

Klik, klik boleh terus dapat semua benda. Transfer atau pindahkan duit la, check atau semak baki akaun la.

Maybank2u merupakan salah satu laman perbankan popular yang digunakan oleh pengguna tempatan.

Jadi, untuk keluarkan tanpa kad ATM, anda perlukan akaun Maybank2u.

Pengeluaran Duit Tanpa Kad ATM /Cardless Withdrawal

Berikut kami sertakan segala informasi berkaitan Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM.

Langkah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Okay, jadi apa yang anda perlukan sekarang ni, adalah

  • Telefon Bimbit/Handphone anda, dan
  • akaun Maybank2u.

Ingat, wajib ada Maybank2u.

Ingat Maybank2u ni tempat Semak Baki Pinjaman Baki Kereta Online atau Daftar dan Semak Baki ASB Terkini je ke? Hehe.

Nak keluarkan duit tanpa kad pun perlu Maybank2u.

Langkah 1: Login Maybank2u

Okay, kita ke langkah pertama.

Untuk menggunakan perkhidmatan cardless withdrawal ini anda perlu mempunyai akaun Maybank2u. Sila log masuk ke akaun anda.

Masukkan maklumat anda seperti biasa. Katanama dan katalaluan. Jangan lupa pula!

Langkah 2: Pilih Cardless Withdrawal

Pilih “Cardless withdrawal”.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Langkah 3: Masukkan Amaun

Di skrin akan tunjukkan nombor telefon yang anda daftarkan untuk perbankan elektronik Maybank.

Okay, sekarang pilih amaun atau jumlah yang anda ingin keluarkan.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM
Sila masukkan berapa banyak anda ingin keluarkan. Tapi ingat! had atau limit pengeluaran hanya RM300 je.

Kemudian pilih atau tap “Continue”

Langkah 4: Request TAC

Sekarang anda perlu mohon nombor TAC dan masukkan nombor TAC pada ruangan disediakan.

Kalau anda pakai pengesahan dalam apps, tekan proceed.

Terbaru  Rahsia Kenapa Awek Suka Pergi Jamban Ramai-Ramai

Kemudian klik “Confirm”

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

 

Okay, selesai di Maybank2u! Anda akan menerima SMS kod 16 digit untuk digunakan di ATM nanti.

Jangan buang pula SMS yang anda dapat tu. Kalau tak nanti kena ulang semula semua langkah di atas.

Langkah Keluarkan Duit Di Mesin ATM

Sekarang anda kena cari dan pergi ke mana-mana ATM Maybank keluarkan duit anda.

Di ATM, sila ikuti langkah yang kami tunjuk ni.

Langkah 1: Pilih Bahasa

Macam biasa. Kalau anda nak BM ke BI ke. Bahasa Arab tak ada.

Kenapa langkah 1 tak masukkan kad? sebab kan anda tertinggal kad dekat rumah…

Langkah 2: Pilih Pengeluaran Tanpa Kad

Pilih menu “Pengeluaran Tanpa Kad” di belah kiri skrin mesin.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Langkah 3: Klik Teruskan

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Baca elok-elok apa yang tertulis di skrin.

Dah habis baca? Tekan teruskan.

Langkah 4: Masukkan kod 16 digit transaction ID.

Masukkan kod 16 digit transaction ID yang anda terima tadi. Ye, nombor yang anda terima selepas anda mohon pengeluaran di Maybank2u tadi.

Kemudian klik “Ya”.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Sekarang, anda akan dapat satu lagi mesej/SMS dari Maybank. Dalam mesej tu ada 6 digit pengesahan.

Langkah 5: Masukkan Kod Pengeluaran/Withdrawal Code

Masukkan withdrawal code 6 digit yang dapat dalam SMS tadi.

dan klik “Ya”.

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Langkah 6: Ambil Duit Anda

Dah berjaya. Senang je kan?

Ha, Sekarang ni anda nak semak/keluarkan duit apa pun boleh melalui telefon anda

Anda hanya perlu daftar dan tak kira lah di mana pun anda berada, menggunakan telefon ataupun komputer urusan anda boleh diselesaikan. Bertuah hidup di zaman moden ni.

Kesimpulan Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM

Maklumat di atas merupakan maklumat yang dapat kami kongsikan kepada anda tentang Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM. Diharapkan perkongsian ini dapat memudahkan segala urusan anda. Lepasni kalau tak tertinggal kad ATM atau wallet, janganlah panik… okay?

Terbaru  Cara Semak Status Permohonan MyKid Online dan SMS Terkini

Artikel Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM yang kami sertakan dalam entri bolehlah yang kami sertakan dalam entri bolehlah digunakan sebagai panduan anda untuk keluarkan duit tanpa kad ATM.

Lebih Info mengucapkan selamat maju jaya dan selamat berhujung minggu!

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.