Biodata Liridon Krasniqi, Pemain Paling Popular Liga Malaysia 2017

Posted on 57 views

Biodata dan siapa Liridon Krasniqi. Pemain paling popular 2017 Liga Bolasepak Malaysia. Dalam artikel Biodata Liridon Krasniqi kita akan kenal beliau dengan lebih dekat. Seorang pemain yang hebat dengan teknik dan skill pemainan telah berjaya membantu pasukan Kedah sejak 3 musim dengan menjuarai pelbagai anugerah.

Liridon Krasniqi adalah pemain import kedah yang berasal dari Negara Kosovo, dan dia juga mempunyai kerakyatan negara Albania dan pernah menyarung jersi Pasukan Negara Albania untuk pasukan bawah 21 tahun pada tahun 2011. Memulakan kerjaya bolasepak bersama pasukan remaja Slavia Prague, Republic Chech.

Liridon Krasniqi pernah bersama pasukan Kelab dari Ankaraspor dan kemudiannya di pinjamkan kepada pasukan Fethiyespor. Kemudian bermain bersama pasukan kelab di Vietnam sebelum bersama pasukan Kedah pada 9 April 2015.

Biodata dan siapa Liridon Krasniqi

Biodata Liridon Krasniqi, Pemain Import Pasukan Kedah 2015-2017

Nama Penuh: Liridon Krasniqi
Negara : Kosovo & Albania
Agama : Islam
Tarikh Lahir : 1 Januari 1992
Umur : 25 Tahun (Tahun 2017)
Posisi : DM,M,AM(T), Attacking Midfield, Midfield
Kaki : Kanan
Kelab kini : Kedah FA
Sejak : Apr 1, 2015
Kontrak Sehingga : 31.10.2018

Pemain paling popular 2017 Liga Bolasepak Malaysia

Liridon Krasniqi juga penah dipancing kelab Johor Darul Takzim (JDT) tetapi beliau masih setia bersama pasukan Kedah. Antara sebab Liridon Krasniqi amat suka dengan Kedah kerana beliau senang beribadat dan selesa di Alor Setar.

Pengalaman penah ditipu dengan kontrak semasa bersama kelab Turki pernah menjadikan beliau berputus asa untuk menjadi pemain profesional bolasepak. Kini Liridon Krasniqi mengimpikan untuk bermain dengan pasukan kelab ternama Eropah.

Video Liridon Krasniqi Skill, Dribbling dan Gol (Kedah FA)

Sumber :

http://www.mstar.com.my/
https://ms-my.soccerwiki.org/
https://en.wikipedia.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.