Cara Semak Baki Pinjaman Maybank

Cara Nak Semak Baki Pinjaman Kereta Maybank

Posted on

Apa cara nak semak baki pinjaman kereta maybank ? Check online je boleh ke?

Semak Baki Pinjaman Maybank ni sebenarnya senang je. Pada zaman serba canggih ni, banyak cara atau option yang disediakan pihak bank untuk memudahkan anda. Dalam entri kali ini Lebih Info  berkongsi Cara Semak Baki Pinjaman Kereta Maybank.

Cara Nak Semak Baki Pinjaman Kereta Maybank

Cara Semak Baki Pinjaman Maybank

nak tahu cara semak baki loan atau pinjaman Maybank anda? Baca entri di bawah!

Maybank2u

Tahukah anda, pada zaman teknologi maklumat ni semuanya dihujung jari. Klik, klik boleh terus semak dan check baki pinjaman atau loan Maybank anda.

Langkah 1: Buka Maybank2u & Login username (ID pengguna) Dan Password (kata laluan)

Pastikan anda buka pada website yang betul. Untuk lebih selamat taip Maybank2u di Google Search, dan pastikan pautan yang keluar dari carian tu adalah betul.

Ini penting untuk mengelakkan maklumat anda dicuri oleh pihak-pihak tak bertanggungjawab.

Cara Semak Baki Pinjaman Maybank

Langkah 2: Klik Pada ‘Loan”

Selepas anda dah login, anda akan dibawa ke laman depan Maybank2u. Cari ‘Loan’ dan klik pada pautan tersebut. Kalau anda menggunakan Maybank2u dalam versi Bahasa Melayu, cari perkataan ‘Pinjaman’ dan klik.

Langkah 3: Klik Pada ‘Loan’

Selepas tu, anda akan dibawa ke laman ini.

Terbaru  Kegunaan Kad Siswa BPPT

Cara Semak Baki Pinjaman Maybank

 

Langkah 4: Pilih Mana Yang Berkaitan

Kalau anda nak semak baki loan kereta, pilih bahagian¬† ‘Hire Purchase’ atau akaun ‘sewa beli’ dalam versi Bahasa melayu. Disini boleh semak baki pinjaman loan kereta masih berbaki berapa.

Ha, senangkan? tak sampai 5minit pun!

Pergi Ke Cawangan

Anda tak ada akaun Maybank2u?

Jangan risau, boleh pergi ke mana-mana cawangan Maybank.

Pergi bahagian insuran atau benda-benda yang berkaitan dengan pinjaman atau loan anda. Kalau tak pasti nak jumpa siapa atau pergi kaunter mana-mana, tanya je di kaunter depan. InsyaAllah mereka akan tolong anda.

Lepas dah tahu nak pergi ke kaunter mana, tunggu giliran anda dan bagitahu anda nak semak baki loan atau pinjaman anda.

Kesimpulan Semak Baki Pinjaman Maybank

Sekarang anda dah tahu macam mana nak semak bagi baki pinjaman. Contoh Semak Baki Pinjaman Maybank yang kami sertakan dalam entri bolehlah digunakan sebagai panduan anda untuk semak baki pinjaman maybank anda.

Kalau anda masih ada keraguan atau persoalan, anda boleh hubungi sendiri Maybank untuk dapatkan kepastian yang lebih lanjut,

Lebih Info mengucapkan selamat maju jaya kepada anda!

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.