Tutorial Cara Daftar Akaun myBSN Internet Banking Online

Daftar MYBSN Online dan Semak Baki Akaun BSN

Posted on

Bagaimana cara daftar MYBSN secara online? Bukan apa bila dah daftar MYBSN ni, boleh la semak baki akaun BSN online je… kan senang. Takda la susah nak kena pergi cari mesin ATM semata-mata nak semak baki.

Bagi penerima BSH, memang wajib daftar MYBSN ni. Apa tunggu lagi… mari semak artikel kali ini, Cara Daftar MYBSN Online”.

Kat Malaysia ni pemegang akaun BSN adalah antara yang paling tinggi. Bukan apa proses buka akaun BSN la paling mudah. Jadi ramai pelajar dan penerima BSH yang kini menjadi pemegang utama akaun BSN ini.

Sebenarnya…

Kemudahan MYBSN Online

Dengan akaun BSN banyak manfaat yang kita boleh terima. Bagi penerima BSH yang tiada akaun bank kerajaan telah putuskan mereka akan paksa rela mendapat akaun BSN. Maka dengan adanya akaun BSN ini maka tiadalah kelewatan lagi terima Wang Bantuan Sara Hidup Rakyat. Ini memudahkan anda dan juga pihak kerajaan.

Selain itu bagi pelajar pula anda boleh membeli pin UPU di BSN. Maka ada baiknya buka akaun BSN dan beli Pin UPU secara online di MYBSN. Tak payah nak buang masa ke kuanter Bank untuk membeli.

Jangan la lupa beli sijil simpanan premium ssp, hadiah wang tunai sehingga RM1 juta menanti anda. Menariknya boleh beli secara online. Tapi mestilah daftar dulu dengan MYBSN.

Antaranya lainnya anda dapat semak baki akaun bsn melalui online, buat instant transfer ke akaun bank anda yang lain seperti Maybank, RHB, Bank Islam, CIMB, Public Bank.

MYBSN juga boleh membayar bil utiliti  dengan mudah dan senang tanpa perlu beratur panjang di pejabat pos atau mana-mana kaunter bayaran. Segalanya di hujung jari anda kini.

Terbaru  Melabur saham di Bursa Malaysia

Cara Daftar MYBSN Online

Daftar mybsn untuk semak baki akaun

1) Semestinya anda perlu pergi ke mesin ATM BSN untuk register nombor telefon anda.

2) Buat pilihan pada pembankkan Internet atau Internet untuk pendaftaran

3) Daftar nombor telefon anda

4) Tentukan 6 angka PIN yang mana anda akan gunakan untuk register di MYBSN. Urusan di mesin ATM telefon selesai

5) Mula akses portal MYBSN  >>> Portal MYBSN Online

Cara Daftar MYBSN Online-

6) Masukkan butiran yang diperlukan di bawah ini termasuk nombor kad BSN anda, 6 nombor PIN yang telah anda tetapkan di mesin ATM sebelum ini dan juga nombor kad pengenalan.

Cara Daftar MYBSN Online

7) Tetapkan username dan password anda.

8) Kemudian anda sudah boleh login kali pertama dan terdapat beberapa maklumat yang perlu anda lengkapkan antaranya masukkan nombor telifon dan alamat kediaman anda.

Kini anda sudah berdaftar BSN Online di MYBSN. Segala urusan semakan baki BSN serta pembelian Sijil Simpanan Premium boleh dilakukan secara online. Gunalah smartphone anda untuk membuat semakan.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.