Jana duit dengan Cashback

Jana duit dengan Cashback

Posted on

Jana duit dengan Cashback? Apa benda tu? Cashback?

Duit? Siapa je yang taknak, kan?

Tawaran Cashback ni banyak ditawarkan di platform beli belah atas talian untuk menarik minat pengguna. Tapi, cashback tu macam mana?

Cashback ni adalah konsep bila kita beli sesuatu barang, kita dapat balik sebahagian daripada jumlah yang kita bayar.

Untung bukan? Dah la dapat lepas stress membeli belah (hehe), dapat jimat dan duit pula tu! Nak tahu macam mana nak apply atau dapat Cashback ni? teruskan baca entri Jana duit dengan Cashback dari Lebih Info.

Jana duit dengan CashBack

Jana duit dengan Cashback

Cashback adalah program di mana pengguna menerima kembali duit tunai apabila melakukan sesuatu transaksi sama ada membeli belah di atas talian (online) tempah bilik hotel ataupun beli tiket bas. Tidak kira apa jenis transaksi sekalipun, jika ada tawaran Cashback, maka pengguna akan dapat kembali duit mereka.

Macam ni.

Katakan Penjual A menawarkan Cashback sebanyak 10 peratus dari pembelian kita. kalau barang yang kita beli tu RM100, kita akan dapat semula pulangan tunai sebanyak RM10.

Siot. Macam mana nak apply Cashback ni?

Tawaran Cashback�

1. Kad Kredit

Cashback ini biasanya diperolehi daripada pengunaan kad kredit. Kad kredit?

Bukan selalu kad kredit ni perangkap ke? Jeng jeng jeng..

Bergantung juga pada penggunaan kita sebenarnya. macam ubat, kalau diambil dalam dos betul dan dengan arahan doktor, baiklah jadinya. kalau ambil dalam kuantiti berlebihan, kan overdose? hehe.

Terbaru  Panduan Permohonan Pinjaman Untuk Beli Kereta Terpakai

Banyak bank sebenarnya tawarkan kad kredit dengan Cashback ni.

Contoh? Kad kredit Public Bank Petron Visa Gold yang menawarkan pelbagai rebat kalau berbelanja di Petron misalnya:

Di bawah adalah contoh;

  • 0.5% rebat tunai bagi perbelanjaan RM100 dan ke bawah
  • 1% rebat tunai bagi perbelanjaan di antara RM100 dengan RM200
  • 2% rebat tunai bagi perbelanjaan di antara RM200 dengan RM500
  • 3% rebat tunai bagi perbelanjaan di antara RM500 dengan RM800
  • 5% rebat tunai bagi perbelanjaan RM800 dan ke atas

Sumber:�Imoney

Petrol je? benda lain?

Ada juga. contoh, kalau korang berbelanja menggunakan kad kredit barang runcit, beli-belah,untuk hiburan dan perbelanjaan makan dapatlah rebat 0.5 peratus.

Cun, kan?

ini adalah contoh dari satu bank sahaja, iaitu Public Bank. Banyak lagi bank yang menawarkan pelbagai kemudahan Cashback dan rebate ni kalau korang menggunakan kad kredit mereka!

2. Aplikasi Shopback

Dengar sini baik-baik.

Korang suka berbelanja secara atas talian (online) kan? Boleh dikatakan setiap bulan ada je yang dibeli. Kasut, baju, earphone, itu lah, ini lah. Boleh dikatakan kalau semua benda boleh dibeli, semua korang nak borong, kan? hehe.

Jadi, manfaatkanlah pembelian korang tu dengan aplikasi Shopback!

Melalui aplikasi ni, korang boleh mendapat kembali pulangan tunai atau Cashback dari aktviti berbelanja korang di pelbagai wesbite beli belah atas talian online. banyak yang tawarkan Cashback ni. tapi yang popular?

Ya, betul. Lazada dan Shopee. Wesbite yang paling femes untuk korang habiskan gaji korang tiap-tiap bulan :p

Lebih banyak pengguna berbelanja, lebih banyak pulangan atau Cashback yang akan diterima. Sebab tu lah, korang kena gunakan aplikasi Shopback ni. Klik sini untuk ke Shopback.

Terbaru  Cara Buat Artikel di Wordpress Terbaru dan Terkini

3. Tempah (Book) tiket bas, hotel secara atas talian

Kalau korang nak tahu, korang juga boleh Cashback bila korang book hotel ataupun tiket. Carannya senang, untuk tempahan hotel, selalu di Shopback ada banyak tawaran yang korang boleh pilih.

Untuk tiket bas, selalunya RedBus ada buat tawaran Cashback.

Tunggu apa lagi, Check it out!

Apa yang perlu saya buat

Senang.

Untuk kad kredit, korang boleh lah buat survey di internet atau pergi ke mana-mana cawangan bank untuk tanya pasal kad kredit mereka samada mereka tawarkan program Cashback ni atau tidak. Pastikan korang memohon mengikut keperluan dan kemampuan.

Ukur baju di badan sendiri, kan?

Jangan cepat tertarik dengan tawaran-tawaran yang menggiurkan yang membuatkan korang menyesal nanti.

Untuk Shopback? lagi senang. Korang pergi je di website atau muat turun (install) aplikasi Shopback. Kemudian, pilihlah platform jualan kegemaran korang seperti Shopee atau Lazada melalui aplikasi Shopback. Kemudian, aplikasi tersebut akan membawa korang terus ke platform jualan tersebut untuk membeli-belah.

Kesimpulan Jana Duit dengan CashBack

Banyak manfaat kalau kita gunakan Cashback ni sebenarnya. Tapi, tengok macam sikit je kan Cashback tu?

Silap. Kalau kita banyak berbelanja, bukankah itu menjimatkan dan akan menguntungkan dalam jangka masa panjang.

Sikit-sikit lama jadi bukit, kan?

Video Daftar Shopback

Jadi, manfaatkanlah kad kredit korang (kalau yang dah mohon dan ada tawaran Cashback) dan aplikasi Shopback tu. Walaupun nampak sikit, duit juga kan? ;p

Lebih Info mengucapkan selamat mencuba! kalau korang rasa entri ni bagus dan bermanfaat, share dan sebarkanlah seperti korang sebarkan fitnah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.