Cara Batalkan Langganan ASTRO Dengan Mudah

Cara Batalkan Langganan ASTRO Dengan Mudah

Posted on

Cara batalkan langganan ASTRO dengan mudah. Cara batalkan langganan Astro ini boleh dibuat oleh anda tanpa tambahan bayaran yang dikenakan. (Tertakluk kepada syarat konttak yang telah anda tandatangan). Kita sepatutnya faham kontrak yang telah kita terima semasa setuju pasang perkhidmatan siaran TV berbayar ASTRO ini.

ASTRO ni senang nak pasang tapi SUSAH nak batalkan langganan. Paling pening pulak bila dah batalkan langganan ASTRO ni tiba-tiba masih jugak terima bil mintak bayaran bulan-bulan. Tak ke GILA namanya tu???

OK.. jangan la nak mengarut cete bab lain. Aku nak kongsi pada korang cara batalkan langganan ASTRO buat yang dah pening tengok cerita sama tiap-tiap hari. Dah la bayar lebih tapi masa hujan langsung tak dapat tengok apa… kan..kan..

Cara Batalkan Langganan ASTRO

Batalkan Langganan ASTRO dengan Mudah

1. Korang kena telifon Astro Service Center +603 9543 3838. (Pastikankan la.. dah stanby no. akaun dengan IC empunya akaun ASTRO. Maklum ler nama blacklist guna nama orang lain dulu nak bukak akaun)

2. Lepas tu.. Pandai-pandai ler pilih bahasa.. ( takkan ni pun nak aku ajau!)

3. Kemudian… masukkan nombor akaun ASTRO kau…sebab masni kau ada 5 pilihan dia suruh kau buat. Kau pilihlah pilihan no 3 atau pun no. 4.

4. Bila dah pilih pilihan tu, panggilan korang akan disambung dengan pegawai khidmat Pelangan.

Bila dah cakap dengan khidmat Pelanggan ASTRO korang cakap la nak batalkan servis langganan ASTRO. Pastinya dia akan tanya kenapa nak batalkan langganan. Aku beri jawapan cadangan kat bawah ni :

Bila Khidmat Pelanggan ASTRO Tanya Kenapa ?

i. Nak batalkan langganan?

antara jawapan:

A) Dah tamat kontrak (bagi yang telah 2 tahun langgan ASTRO)
B) Langganan mahal dan tak bebaloi
C) Dah ada UNIFI TV
D) …..(Pandai-pandai la kau)

Terbaru  Panduan Permohonan Pinjaman Untuk Beli Kereta Terpakai

ii. Bila Khidmat Pelanggan ASTRO bagi tawaran hebat?

Antara Jawapan :

A) nak batal jugak.
B) tak bebaloi
C) terima tawaran je la (ni senang kena pujuk)
D)…… (senyap)

5. Bila korang nak batalkan khidmat ASTRO ni bahagian bil akan kira prorata kiraan termasuk penalti yang akan dikenakan jika belum tamat kontrak. semua ni makan masa 30 hari.

Proses serahan decoder Astro?

Nanti akan ada agent astro yang datang rumah untuk collect. Kalau die mintak korang hantar sendiri ke ASTRO customer service, cakap la takde masa nak hantar. Kebiasanyannya diorang hanya minta dekoder dan kad astro tu jer.

Remote dengan piring terbang tu diorang tak nak pun. Tapi ade jer kes diorang tak ambik balik dekoder tu even yang PVR punya. Tapi ada kes kejam customer servis suruh hantar sendiri, kalau tak nanti kena penalty RM500..tak ke kejam namanya tu???

6. Cara yang paling mudah tanpa perlu pulangkan dish dan box anda adalah tukarkan perkhidmatan ASTRO anda kepada ASTRO NJOY. Tiada bayaran bulanan yang nak kena bayar lagi. Bestnya bila nak tengok sukan boleh beli prepaid jer.

Sebenarnya banyak cara untuk proses penutupan akaun ASTRO ni selain melalui call. Korang boleh juga pergi terus ke kaunter customer service astro. Ada juga rakan-rakan aku yang batalkan astro dengan chating jer di facebook rasmi Astro dan ada juga guna email jer. Tapi paling msenang dah cepat smesti lah melalui panggilan ke khidmat Pelanggan ASTRO.

Begitulah perkongsian buat korang semua dalam artikel ini. Moga korang dah faham macam-mana nak tamatkan langganan ASTRO dengan mudah. Kongsi la dengan kawan..ok.

2 thoughts on “Cara Batalkan Langganan ASTRO Dengan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.