Rahsia Kenapa Awek Suka Pergi Jamban Ramai-Ramai

Posted on

Ini kisah lama.. aku bukan-nya kaki skodeng pun. Tapi sebab nak tahu sebab semalam masa tengah kerja, member ofis tanya aku soalan ni, “Kenapa awek suka pegi tandas ramai-ramai?” Dari pertanyaan kawan aku itu.. aku pun mulakan operasi… macam SPY.. hahaha (Please jangan fikir bukan-bukan, aku skodeng dari sebelah je erk)

Bila 3 hari aku jadi Spy tak bertauliah, araikian ini aku mendapat 4 kesimpulan sebabnya. Dari pemerhatian ini aku rasa ianya 85% tepat.

Ada banyak sebab sebenarnya kenapa sesetengah pompuan ni suka pegi jamban berkumpulan. Antaranya…

1. Saja nak buang masa.

Toilet lelaki senang. Pompuan pulak leceh, ada bilik2 tertutup. Kalau toilet penuh, kena lah beratur panjang. Tak nak bosan, masuk lah ramai-ramai. Sambil beratur tu boleh sembang! Nak menunggu sorang-sorang memang tak lah.

2. Betul rambut dan makeup.

Pergi tandas ramai-ramai ni fungsi dia boleh touch up mekap, boleh betul rambut/tudung. Lepas tu member boleh tengok cantik ke tak. Pendapat siapa lagi kita nak gunakan selain kawan sejenis, betul tak? Kalau tanya pakwe, memang pakwe cakap cantik je.

3. Borak lebih ‘private’. (hal pakwe, sakit hati ngan bos…nangis)

Ada sesetengah hal korang boleh borak dgn member pompuan dan lelaki. Tapi ada jugak topik yg tak sesuai. Jadi bila sorang nak ke toilet, kawan-kawan ni tadi akan ikut supaya dorang boleh borak dgn lebih mendalam lagi kat tandas tu. Girl talk. Guys mana faham.

4. Topik lelaki bualkan ni boring.

Bila keluar ramai2 tu, boleh kata majoriti pompuan akan ikut member dia pegi tandas sebab tak nak duduk semeja dgn lelaki lain2 dan dengar perkara yg dorang borakkan. Kadang2 kekok jugak bila dah semeja dgn lelaki tapi xde benda nak cakap. Malu-malu konon.

Setuju tak gegadis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.