Ika Nabella Diserang Kaw-Kaw Dengan Makcik Di Instagram

Posted on

Pelakon Ika Nabella memuat naik gambar perbualannya dengan seorang wanita yang cuba menyerangnya dengan kata-kata kesat di laman Instagramnya. Perkara ini berlaku di KLIA 2 baru-baru ini.

Ika Nabella, 28, berkata, masalah itu berpunca apabila dia dituduh melanggar wanita itu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) pada Isnin lalu yang tiba-tiba naik hantu dan hilang pertimbangan sehingga memaki hamunnya di khalayak ramai.

“Kami dari Surabaya menaiki penerbangan yang sama. Bila sampai di KLIA 2 kira-kira jam 2.30 pagi, makcik itu dan seorang lagi rakannya menghalang pengguna eskalator yang ingin berjalan cepat.

“Jadi saya minta izin agar mereka beri laluan kepada kami sekeluarga, namun dia tidak berganjak. Jadi saya terpaksa lalu di tengah-tengah mereka yang berdiri untuk meneruskan perjalanan.

“Namun dia tiba-tiba naik marah kerana katanya saya telah melanggar dia. Dia suruh saya minta maaf kepadanya selain mengeluarkan kata-kata kesat dan nada tinggi,” katanya memetik laporan dari portal mStar Online.

Tidak mahu perkara itu menjadi lebih kecoh, Ika meneruskan perjalanan sehingga kedua-dua mereka sekali lagi terserempak di kaunter pemeriksaan Imigresen. Wanita itu meluru laju ke arahnya sambil menjerit perkataan yang tidak sepatutnya selain menunjukkan isyarat jari tengah.

“Cemas juga bila dia tiba-tiba datang ke arah saya dan menjerit-jerit seperti orang hilang pertimbangan. Mujurlah suami dan anaknya dapat menghalang dan minta dia bersabar. “Suami makcik itu juga sempat meminta maaf kepada suami saya atas tindakan memalukan isterinya itu,” kata Ika.

Menyangka insiden itu sudah habis di situ, rupanya tidak apabila wanita itu mencarinya di Instagram dan melemparkan kata-kata yang tidak sepatutnya.

“Rupa-rupanya dia cari akaun Instagram saya untuk melepaskan kemarahannya yang tidak habis itu. Dia menulis mesej peribadi kepada saya dengan kata-kata provokasi.

Oh ! Rupanya that maroon tudung makcik yg maki hamun I kt KLIA ada DM I on IG . Sorry makcik! I was too busy counting my blessing sampai tak sempat nk buka DM nk layan suami tercinta lg … 🙈 Makcik kenapa you marah sgt ni sampai ke IG you cari I ? You nk glamour ke mak cik ? Tak cukup ke you terpekik pekik maki hamun org kt KLIA sampai suami & anak kena tenangkan you? dlm flight siap bukak tudung sampai masam hamis satu flight dek kerana rambut you yang ergh heheh you knw better . You nak ape lg ni ?? Nak viral ke …? Makcik . Look . I kesian dekat you . You look unhappy but it’s your choice tau makcik you’re too negative . Jgnlah cari2 I sebab I tak sudi nk berkawan dgn you apatah bermusuh …. tak suka la cat fight ni . Dekat you pun I tak suka 🤣 Bukan shj itu ada juga askar2 upahan lah kot or maybe org2 yg nk kongsi glamour makcik ni comments & DM I ! What the heck ? Funneeeehhhhh

A post shared by Malaysian-based Actress&Singer (@ikanabella) on

“Dia juga mengugut mahu menyebarkan perkara itu kepada umum. Tetapi belum sempat dia sebarkan, biar saya sebarkan dulu kerana saya yakin dia yang mahu popular,” kata Ika.

Ika menjelaskan dia tidak mempunyai masalah dan bersedia menonton kembali rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di KLIA 2 siapa sebenarnya yang bersalah jika wanita itu mahukan kebenaran.

“Kalau dia betul-betul rasa saya yang bersalah dan mahu melaukan saya, dia boleh tengok semula rakaman CCTV di KLIA 2. Bukannya dengan cara memalukan orang seperti itu,” katanya.

Dalam mesej yang dihantar ke Instagram Ika, wanita itu berkata Ika tidaklah sebijak mana dan setakat menjadi artis sahaja, malah mengugut mahu menyebarkan insiden itu kepada umum.

Dalam status di Facebook pula, wanita itu mendakwa bukan dia tidak mampu menghentak Ika Nabella yang dilabelnya sebagai artis murahan dan mengatakan dirinya lebih bagus dari Ika. Malah turut mengaitkan ibu pelakon itu kononnya kasihan kerana melahirkan ‘seekor anak bangsat!’.

Dalam pada itu, Ika berkata, jika wanita berkenaan benar-benar mahu kebenaran, dia bersedia untuk menonton kembali kamera litar tertutup (CCTV) di KLIA 2 dan membuktikan siapa sebenarnya yang bersalah.

Sumber : Instagram Ika Nabella

 

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.