Lebih Info

Cara tempah hotel Termurah. Anda boleh cari, banding dan book hotel termurah dengan cepat dan mudah. Jimatkan duit dengan Panduan cari hotel murah ini. Hotel […]

Apa cara nak beli tiket flight murah ? boleh ke aku dapat beli tiket kapal terbang murah sekarang ni… Ada ke harga tiket flight RM12? […]

nak tengok Netflix kena cukai?? Serius ke ni?! Cukai Digital ni apa! Cukai Netflix yang dimaksudkan diatas adalah cukai yang dibentangkan oleh kerajaan pada Belanjawan […]

Panduan kira kos asas guaman hartanah? Senang ke? Macam leceh je nak kira! Secara ringkasnya, bayaran guaman (legal fees) yang dikenakan bagi setiap pembelian dan […]

Apakah panduan pengiraan duti setem? Senang atau rumit? Secara ringkasnya, duti setem adalah cukai yang dikenakan atau pungutan duti setem ke atas dokumen yang tertakluk […]

Apakah panduan nak mengira zakat pendapatan? Susah ke senang? Panduan pengiraan zakat pendapatan adalah berdasarkan nisab pendapatan yang bersandarkan nilai 85 gram emas. Kadar bayaran […]

Apa perbezaan antara zakat dan cukai? Ada perbezaan ke, bukan sama je?┬áZakat dan cukai merupakan aspek yang penting dalam kehidupan kita. Untuk mengekalkan sesuatu masyarakat […]

Melabur saham di Bursa Malaysia? Macam mana cara melabur saham? Pelaburan saham adalah antara trend yang semakin berkembang dalam kalangan rakyat Malaysia untuk mengubah tahap […]